A WEB oldal helyes használatához Javascript engedélyezése szükséges!

Eseménynaptár
Bal2020 JanuárJobb
H K Sze Cs P Szo V


1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Felhasználó név:

Jelszó:


Elfelejtette a jelszavát ?
Látogatók száma
2008 május 1. óta: 616100

  Hírek

Egyéni keresés
Magyar zászló United Kingdom flag Deutschland Banner Esperanto logo

Van más gazdaság alternatíva?
Igen! Megtudhatja, mennyivel,
ha az alábbi kalkulátorra kattint
Adó számológép
a TMEP csomag alapján


Egyetért
céljainkkal?
Megvalósítaná?
Támogatni szeretne minket?
Kattintson ide a részletekért!

MVP-004474
Oxigéntermelő algapavilont tervezett egy magyar építész 2019.03.30

A légszennyezés az egész világban súlyos problémát jelent, erre próbál megoldást adni Miklósi Ádám algapavilonja, mely elnyerte az Inhabitat Biodesign első díját.

WHO felmérése szerint a Föld lakosságának 92%-a él olyan helyen, ahol a levegő szennyezettsége túllépi az egészségügyi határértéket. Az algapavilon tervezője Miklósi Ádám javaslata szerint az oxigéntermelő algák tudnának ezen a helyzeten változtatni.

Eredeti cikk: 

http://impressmagazin.hu/oxigentermelo-algapavilont-tervezett-egy-magyar-epitesz-a-szmogos-varosok-legtisztitasara/?fbclid=IwAR10n-jKxLnTM4zCaDQKXHGoRwFY4mQbSIhsl1YdDkaSEgApJXch7Zzr8NE

Szénné alakították vissza a szén-dioxidot ausztrál kutatók 2019.02.28

Folyékony fém használatával szénné alakították vissza a szén-dioxidot ausztrál kutatók, akiknek a világon először sikerült ilyen áttörést elérniük, ami hatással lehet a légkörben lévő szén-dioxod befogásására, tárolására.

Forrás: https://civilhetes.net/szenne-alakitottak-vissza-a-szen-dioxidot-ausztral-kutatok?fbclid=IwAR13MztVF8ND8vhx4xqMZ41RukVaLyd-Yr64LB9JmBmy7_6g1pq4g5VnQQo 

Svédország már nem szemetel – a hulladék 99%-át újrahasznosítják 2019.02.22

Svédországban már 99%-ban megvalósult a „hulladék-mentesség”, ami azt jelenti, hogy a svédek már nem termelnek fölösleges szemetet.

 

Svédországban az elmúlt években egyfajta újrahasznosítási forradalom valósult meg, melynek eredményeképp ma már a hulladék 99%-át valamilyen módon újrahasznosítják, és mindössze 1%-a végzi a szeméttelepeken, írja a Huffingtonpost.

Részletek:  http://impressmagazin.hu/svedorszag-mar-nem-szemetel-a-hulladek-99-at-ujrahasznositjak/?fbclid=IwAR1_Y-E-w4e6Zo6WKRVBLS1tnQDLwwHCaZLaUc7j1bun0Hhu9QwLZ2VOGy0

Megvan a negyedik térbeli dimenzió! 2018.01.13

Az európai és az amerikai tudósok nagyjából ugyanabban az időben fedezték fel a negyedik térbeli dimenziót. A korszakalkotó áttörésről publikált anyagból kiderült, hogy a tudósok laborkörülmények között reprezentálták a világunk egy új, mindeddig ismeretlen részét, ami alapjaiban változtathat meg mindent, amit eddig a négydimenziós valóságról tudtunk.

Forrás: https://hir.ma/tudomany/szenzacios-felfedezes-megvan-a-negyedik-terbeli-dimenzio/728171 

Visszafiatalító tablettákat tesztelnek embereken a NASA-nak 2017.11.11

Az ausztráliai Új-dél-walesi Egyetem kutatóinak felfedezése egy olyan forradalmi gyógyszer kifejlesztéséhez vezethet, amely ténylegesen visszafordítaná az öregedést, jobbá tenné a DNS-hibajavítást, és akár még a NASA-nak is segítene, hogy űrhajósokat juttasson a Marsra.

A kutatók a Science legújabb számában jelentették be, hogy sikerült meghatározniuk annak a molekuláris folyamatnak az egyik kulcsfontosságú lépését, amely lehetővé teszi a károsodott DNS javítását a sejt számára. Egereken végzett kísérleteik arra utalnak, hogy létezhet kezelés az életkor és a sugárzás által károsított DNS helyreállítására.Ez a lehetőség annyira ígéretes, hogy felkeltette a NASA figyelmét is. Az ottani szakemberek abban bíznak, hogy a kezelés segíthet az emberes Mars-küldetés megvalósításában, olvasható az UNSW egyetem közleményében. 

Forrás: http://www.origo.hu/tudomany/20170324-oregedes-visszafiatalito-tablettakat-tesztelnek-embereken-a-nasa-nak-a-mars-utazashoz.html

Óriási áttörés: nanoszerkezetek pusztítottak el rákos sejteket 2017.09.12

Sokan orvosi csodáról beszélnek, és a jövő életmentő rákkezeléséről. Akár néhány óra alatt egy végstádiumban lévő betegeket is teljesen meggyógyíthatnak a kezeléssel.

Az orvostudomány a rák feletti győzelem határán áll - jelentették be azok a kutatók, akik egy érdekes és megdöbbentő kísérlet keretében olyan nanoszerkezeteket fejlesztettek ki, melyek a rák ellen vethetők be.
Ezek a nanorobotok 60 másodperc alatt megfúrják a rákos sejteket, majd szétroncsolják azokat belülről.
A terápia célzott, azaz nem lenne mellékhatása, ellenben a kemoterápiával, ráadásul a nanorobotok nem támadnák meg az egészséges sejteket, csak a daganatos sejteket.
Óriási áttörés lehet ez, melynek most a küszöbén állunk.
Ezzel sok szakember, mérnök, és onkológus szerint ugyanis ténylegesen legyőzhető a rák. 
http://utcaemberek.blogspot.hu/2017/09/oriasi-attores-nanoszerkezetek-furtak.html 

Száz éve senkinek nem volt akkora dobása, mint most a Teslának 2017.07.09

Elon Musk bejelentette, korábbi ígéreteikkel összhangban megkezdik a vállalat legújabb modelljének, a Model 3-nak a tömeggyártását júliusban. A termelés exponenciálisan fut majd fel a tervek szerint, augusztusban 100 darab készülhet el, szeptemberben 1 500, míg decemberben már 20 ezer darab gördül majd le a gyártószalagról, vagyis a Tesla szépen, fokozatosan kezdi elárasztani a piacot.

http://m.portfolio.hu/vallalatok/szaz_eve_senkinek_nem_volt_akkora_dobasa_mint_most_a_teslanak.255637.html 

Magyar e-motor hódítaná meg a városokat 2017.07.06

Magyar fejlesztők ötlete tenné fenntartatóvá a városi közlekedést. A Servo Movement a bécsi Pioneers Fesztiválon mutatkozott be, a célja a dugók és a légszennyezés nélküli, de fenntarthatóan működő elektromos városi közlekedés.
A fejlesztők, a Virgo IoT Labor csapata szerint rossz az a megközelítés, hogy a városi elektromos járműveknél az akkut tekintjük a szűk keresztmetszetnek. Szerintük nem azt kell megoldani, hogy minél tovább bírja a jármű egy töltéssel, hanem hogy a városban bárhol lehessen tölteni – írják közleményükben.
 
 http://index.hu/tech/2017/06/09/magyar_e-motor_hoditana_meg_a_varosokat/ 

Első  Előző[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] Következő  Utolsó


© 2005 SCEE Kutató Központ Nonprofit Kft.
A honlapot a SCEE Kutató Központ Nonprofit Kft készítette. Vállalkozási tevékenységünkben honlapok teljeskörű készítésével is foglalkozunk, a grafikai tervezéstől a karbantartásig. A befolyt összeget működési költségeinkre fordítjuk. Referenciáinkról és árainkról a Referenciák oldalon tájékozódhat.