A WEB oldal helyes használatához Javascript engedélyezése szükséges!

Eseménynaptár
Bal2023 MárciusJobb
H K Sze Cs P Szo V


1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Felhasználó név:

Jelszó:


Elfelejtette a jelszavát ?
Látogatók száma
2008 május 1. óta: 789946

  Hírek

Egyéni keresés
Magyar zászló United Kingdom flag Deutschland Banner Esperanto logo

Van más gazdaság alternatíva?
Igen! Megtudhatja, mennyivel,
ha az alábbi kalkulátorra kattint
Adó számológép
a TMEP csomag alapján


Egyetért
céljainkkal?
Megvalósítaná?
Támogatni szeretne minket?
Kattintson ide a részletekért!

MVP-004474
Visszafiatalító tablettákat tesztelnek embereken a NASA-nak 2017.11.11

Az ausztráliai Új-dél-walesi Egyetem kutatóinak felfedezése egy olyan forradalmi gyógyszer kifejlesztéséhez vezethet, amely ténylegesen visszafordítaná az öregedést, jobbá tenné a DNS-hibajavítást, és akár még a NASA-nak is segítene, hogy űrhajósokat juttasson a Marsra.

A kutatók a Science legújabb számában jelentették be, hogy sikerült meghatározniuk annak a molekuláris folyamatnak az egyik kulcsfontosságú lépését, amely lehetővé teszi a károsodott DNS javítását a sejt számára. Egereken végzett kísérleteik arra utalnak, hogy létezhet kezelés az életkor és a sugárzás által károsított DNS helyreállítására.Ez a lehetőség annyira ígéretes, hogy felkeltette a NASA figyelmét is. Az ottani szakemberek abban bíznak, hogy a kezelés segíthet az emberes Mars-küldetés megvalósításában, olvasható az UNSW egyetem közleményében. 

Forrás: http://www.origo.hu/tudomany/20170324-oregedes-visszafiatalito-tablettakat-tesztelnek-embereken-a-nasa-nak-a-mars-utazashoz.html

Óriási áttörés: nanoszerkezetek pusztítottak el rákos sejteket 2017.09.12

Sokan orvosi csodáról beszélnek, és a jövő életmentő rákkezeléséről. Akár néhány óra alatt egy végstádiumban lévő betegeket is teljesen meggyógyíthatnak a kezeléssel.

Az orvostudomány a rák feletti győzelem határán áll - jelentették be azok a kutatók, akik egy érdekes és megdöbbentő kísérlet keretében olyan nanoszerkezeteket fejlesztettek ki, melyek a rák ellen vethetők be.
Ezek a nanorobotok 60 másodperc alatt megfúrják a rákos sejteket, majd szétroncsolják azokat belülről.
A terápia célzott, azaz nem lenne mellékhatása, ellenben a kemoterápiával, ráadásul a nanorobotok nem támadnák meg az egészséges sejteket, csak a daganatos sejteket.
Óriási áttörés lehet ez, melynek most a küszöbén állunk.
Ezzel sok szakember, mérnök, és onkológus szerint ugyanis ténylegesen legyőzhető a rák. 
http://utcaemberek.blogspot.hu/2017/09/oriasi-attores-nanoszerkezetek-furtak.html 

Száz éve senkinek nem volt akkora dobása, mint most a Teslának 2017.07.09

Elon Musk bejelentette, korábbi ígéreteikkel összhangban megkezdik a vállalat legújabb modelljének, a Model 3-nak a tömeggyártását júliusban. A termelés exponenciálisan fut majd fel a tervek szerint, augusztusban 100 darab készülhet el, szeptemberben 1 500, míg decemberben már 20 ezer darab gördül majd le a gyártószalagról, vagyis a Tesla szépen, fokozatosan kezdi elárasztani a piacot.

http://m.portfolio.hu/vallalatok/szaz_eve_senkinek_nem_volt_akkora_dobasa_mint_most_a_teslanak.255637.html 

Magyar e-motor hódítaná meg a városokat 2017.07.06

Magyar fejlesztők ötlete tenné fenntartatóvá a városi közlekedést. A Servo Movement a bécsi Pioneers Fesztiválon mutatkozott be, a célja a dugók és a légszennyezés nélküli, de fenntarthatóan működő elektromos városi közlekedés.
A fejlesztők, a Virgo IoT Labor csapata szerint rossz az a megközelítés, hogy a városi elektromos járműveknél az akkut tekintjük a szűk keresztmetszetnek. Szerintük nem azt kell megoldani, hogy minél tovább bírja a jármű egy töltéssel, hanem hogy a városban bárhol lehessen tölteni – írják közleményükben.
 
 http://index.hu/tech/2017/06/09/magyar_e-motor_hoditana_meg_a_varosokat/ 

Ha ez megvalósul, könnyedén járhatunk majd elektromos autóval 2017.06.25

Elektromos villámtöltő-hálózat kiépítésére kap csaknem 19 millió euró támogatást a Mol-csoport, az E.ON-csoport a HEP, PETROL, a BMW-csoport és a magyarországi Nissan-leányvállalat konzorciumának Next-E projektje - közölte honlapján az Európai Bizottság. 

http://m.portfolio.hu/vallalatok/autoipar/ha_ez_megvalosul_konnyeden_jarhatunk_majd_elektromos_autoval

_magyarorszagon.254631.html 

Áttörés, itt a 30x olcsóbb napelem 2017.06.11

Szinte mindenben, köztük felépítésben és árban is eltér az eddig megszokott, hagyományos napelemektől az a fejleszés, melyről most úgy tűnik, minden megváltoztathat a napelemek piacán.

Bővebben: http://hvg.hu/tudomany/20170522_olcso_napelem_muanyag_vekony 

A városi közlekedés a levegőbe emelkedhet 2017.03.05

A Reuters információi szerint az Airbus tavaly létrehozta Urban Air Mobility divízióját, hogy feltérképezze az idevágó koncepciókat, úgymint helikopterre emlékeztető, több utast szállítani képes járművet. A tervek szerint az emberek egy alkalmazással tudnának helyet foglalni, ahogyan a közösségiautó-szolgáltatásban is.

Tom Enders, az Airbus vezérigazgatója egy müncheni konferencián elmondta, száz éve a városi közlekedés a föld alá költözött, most viszont rendelkezésre áll a technológia, amellyel a levegőbe emelkedhet. Reményeik szerint még az év vége előtt bemutathatják majd egyszemélyes prototípusukat. A szakember úgy véli, a levegőbe emelkedve csökkenthetők a költségek is az infrastruktúrát tervezőknek, hiszen nincs szükség betonhidakra és utakra.

Bővebben: http://168ora.hu/varosi-kozlekedes-levegobe-emelkedhet/ 

Magyar napelemes tetőcserép: nyáron indul a gyártás 2016.11.10

Tóth Miklós lassan fél évtizede dolgozik a napelemes tetőcserépen. Hírportálunkon 4 éve jelent meg az első hír a találmányról, azóta időről-időre felbukkan egy hír, hogy épp indul hamarosan a gyártása. Most magát a feltalálót kérdeztük és az alternativenergia.hu kérdéseire készségesen válaszolt.

Teljes cikk: http://www.alternativenergia.hu/magyar-napelemes-tetocserep-nyaron-indul-a-gyartas/68048 

Első  Előző[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] ...Következő  Utolsó


© 2005 SCEE Kutató Központ Nonprofit Kft.
A honlapot a SCEE Kutató Központ Nonprofit Kft készítette. Vállalkozási tevékenységünkben honlapok teljeskörű készítésével is foglalkozunk, a grafikai tervezéstől a karbantartásig. A befolyt összeget működési költségeinkre fordítjuk. Referenciáinkról és árainkról a Referenciák oldalon tájékozódhat.