A WEB oldal helyes használatához Javascript engedélyezése szükséges!

Eseménynaptár
Bal2020 AugusztusJobb
H K Sze Cs P Szo V

1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Felhasználó név:

Jelszó:


Elfelejtette a jelszavát ?
Látogatók száma
2008 május 1. óta: 638375

  Hírek

Egyéni keresés
Magyar zászló United Kingdom flag Deutschland Banner Esperanto logo

Van más gazdaság alternatíva?
Igen! Megtudhatja, mennyivel,
ha az alábbi kalkulátorra kattint
Adó számológép
a TMEP csomag alapján


Egyetért
céljainkkal?
Megvalósítaná?
Támogatni szeretne minket?
Kattintson ide a részletekért!

MVP-004474
Száz éve senkinek nem volt akkora dobása, mint most a Teslának 2017.07.09

Elon Musk bejelentette, korábbi ígéreteikkel összhangban megkezdik a vállalat legújabb modelljének, a Model 3-nak a tömeggyártását júliusban. A termelés exponenciálisan fut majd fel a tervek szerint, augusztusban 100 darab készülhet el, szeptemberben 1 500, míg decemberben már 20 ezer darab gördül majd le a gyártószalagról, vagyis a Tesla szépen, fokozatosan kezdi elárasztani a piacot.

http://m.portfolio.hu/vallalatok/szaz_eve_senkinek_nem_volt_akkora_dobasa_mint_most_a_teslanak.255637.html 

Magyar e-motor hódítaná meg a városokat 2017.07.06

Magyar fejlesztők ötlete tenné fenntartatóvá a városi közlekedést. A Servo Movement a bécsi Pioneers Fesztiválon mutatkozott be, a célja a dugók és a légszennyezés nélküli, de fenntarthatóan működő elektromos városi közlekedés.
A fejlesztők, a Virgo IoT Labor csapata szerint rossz az a megközelítés, hogy a városi elektromos járműveknél az akkut tekintjük a szűk keresztmetszetnek. Szerintük nem azt kell megoldani, hogy minél tovább bírja a jármű egy töltéssel, hanem hogy a városban bárhol lehessen tölteni – írják közleményükben.
 
 http://index.hu/tech/2017/06/09/magyar_e-motor_hoditana_meg_a_varosokat/ 

Ha ez megvalósul, könnyedén járhatunk majd elektromos autóval 2017.06.25

Elektromos villámtöltő-hálózat kiépítésére kap csaknem 19 millió euró támogatást a Mol-csoport, az E.ON-csoport a HEP, PETROL, a BMW-csoport és a magyarországi Nissan-leányvállalat konzorciumának Next-E projektje - közölte honlapján az Európai Bizottság. 

http://m.portfolio.hu/vallalatok/autoipar/ha_ez_megvalosul_konnyeden_jarhatunk_majd_elektromos_autoval

_magyarorszagon.254631.html 

Áttörés, itt a 30x olcsóbb napelem 2017.06.11

Szinte mindenben, köztük felépítésben és árban is eltér az eddig megszokott, hagyományos napelemektől az a fejleszés, melyről most úgy tűnik, minden megváltoztathat a napelemek piacán.

Bővebben: http://hvg.hu/tudomany/20170522_olcso_napelem_muanyag_vekony 

A városi közlekedés a levegőbe emelkedhet 2017.03.05

A Reuters információi szerint az Airbus tavaly létrehozta Urban Air Mobility divízióját, hogy feltérképezze az idevágó koncepciókat, úgymint helikopterre emlékeztető, több utast szállítani képes járművet. A tervek szerint az emberek egy alkalmazással tudnának helyet foglalni, ahogyan a közösségiautó-szolgáltatásban is.

Tom Enders, az Airbus vezérigazgatója egy müncheni konferencián elmondta, száz éve a városi közlekedés a föld alá költözött, most viszont rendelkezésre áll a technológia, amellyel a levegőbe emelkedhet. Reményeik szerint még az év vége előtt bemutathatják majd egyszemélyes prototípusukat. A szakember úgy véli, a levegőbe emelkedve csökkenthetők a költségek is az infrastruktúrát tervezőknek, hiszen nincs szükség betonhidakra és utakra.

Bővebben: http://168ora.hu/varosi-kozlekedes-levegobe-emelkedhet/ 

Magyar napelemes tetőcserép: nyáron indul a gyártás 2016.11.10

Tóth Miklós lassan fél évtizede dolgozik a napelemes tetőcserépen. Hírportálunkon 4 éve jelent meg az első hír a találmányról, azóta időről-időre felbukkan egy hír, hogy épp indul hamarosan a gyártása. Most magát a feltalálót kérdeztük és az alternativenergia.hu kérdéseire készségesen válaszolt.

Teljes cikk: http://www.alternativenergia.hu/magyar-napelemes-tetocserep-nyaron-indul-a-gyartas/68048 

Japán tudósok olyasmit fedeztek fel, ami legalább részbeni megol 2016.10.30

Japán tudósok olyasmit fedeztek fel, ami legalább részbeni megoldás lehet a globális környezetszennyezési válságra egy mikroorganizmus formájában, amely műanyaggal táplálkozik. Először azonban genetikai módosításra van szüksége.
A Polietilén-tereftalát (PET) a világ leggyakrabban használt polimere, amit gyártás során csomagolásra és ruházatokhoz használnak. Egyben ez a legtartósabb, ami a PET-et jelentős ökológiai kérdéssé teszi. Több mint 310 millió tonna műanyag készül évente, de a műanyag hulladékoknak mindössze a 14 százalékát gyűjtik össze és hasznosítják újra, mondják a tudósok.
Egészen a közelmúltig nem sok bizonyíték volt arra, hogy az organizmusok képesek lebontani és elfogyasztani a műanyagot: 2012-ben gombafajokat fedeztek fel, és a lisztkukacról is bebizonyították, hogy képes erre. Japán kutatók most felfedeztek egy olyan baktériumot, "amely képes a PET-et mint energia- és szénforrást felhasználni," - olvasható a Science magazinban megjelent cikkükben. (1)
Az újonnan felfedezett Ideonella sakaiensis 201-F6 feloldja a műanyagot két enzim felhasználásával annak érdekében, hogy a PET-et környezetbarát tereftálsavvá és etilénglikollá alakítsa, mondják a kutatók. Az egyik kutató, Kohei Oda mikrobiológus kihangsúlyozta ennek a fontosságát.
Teljes cikk: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/03/a-muanyagevo-bakteriumok-oldhatjak-meg.html 

Magyar tudósok megoldása a kullancs problémára 2016.10.29

Kevés bosszantóbb dolog létezik a kullancsoknál. Veszélyes, nehezen eltávolítható élősködők, melyek számtalan komoly, akár életveszélyes betegséget terjesztenek: Lyme-kór, agyhártya- és agyvelőgyulladás... mindegyik végzetes lehet. 

Magyar tudósok munkájának eredményeképpen azonban hamarosan elkezdődhet a hatékony kullancsmegsemmisítés. A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen ugyanis olyan gombatörzset választottak ki, amely méreg nélkül, biológiai úton pusztítja el kullancsokat, így más élőlényekre nem jelent veszélyt.  

Teljes cikk: http://vilaghalo.info/magyar-tudosok-talaltak-megoldast-a-kullancsproblemara 

Első  Előző[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] Következő  Utolsó


© 2005 SCEE Kutató Központ Nonprofit Kft.
A honlapot a SCEE Kutató Központ Nonprofit Kft készítette. Vállalkozási tevékenységünkben honlapok teljeskörű készítésével is foglalkozunk, a grafikai tervezéstől a karbantartásig. A befolyt összeget működési költségeinkre fordítjuk. Referenciáinkról és árainkról a Referenciák oldalon tájékozódhat.